Sælg plakater

Sælg plakater i Kræss

Vi printer, promoverer og sælger dine værker som plakater i vores butik i København og i vores webshop.

Hvem er Kræss?

Kræss er et dansk brand og virksomhed med en fysisk butik i centrum af København (Nørrebro). Vi trykker, promoverer og sælger plakater for mere end hundrede uafhængige kunstnere i vores butik og webshop. På denne måde kan kunstnerne fokusere på at skabe smukke kunstværker imens at vi står for salget. Vi sørger for det hele og sikrer, at plakaterne er i top kvalitet når kunden køber dem. Kunstnerne kan følge deres salg, popularitet og meget mere i vores online salgssystem. Kunstnerne får deres fortjeneste udbetalt hver måned og ejer stadig alle rettighederne til deres kunstværker. Kunstneren kan også til enhver tid opsige samarbejdet med Kræss.

Kræss blev grundlagt af Erica og Jonatan i 2019. Du kan læse mere om vores rejse her.

Billede: Pil sidder i sit atelier. Hun har været med os (næsten) fra begyndelsen. Hun er kendt for sine populære “Nørrebro plakater”.

Sådan sælger du i Kræss

Tilmeld dig online og log ind i dit personlige salgssystem.

Send kunstværker til salg (vi gennemgår for godkendelse).

Dine kunstværker printes og udstilles i vores butik og webshop.

Se dine salg, kunder, betalinger og mere i dit salgssystem.

Vi sælger, trykker og promoverer. Du kan fokusere på at være kreativ.

Dit Salgssystem

Vores butik i København

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvor ligger Kræss?

Kræss er et design brand beliggende på Nørrebro (København). Vi promoverer 200 designere og kunstnere og hjælper dem med at sælge deres håndværk og kunst, som kan være alt fra smykker til møbler. Men mest af alt fokuserer vi på at sælge plakater, som vi trykker i vores print studio. Vi har en flot fysisk butik i det populære kvarter på Nørrebro men vi er også til stede online i hele verden med vores webshop og på sociale medier.

Hvor kan jeg tilmelde mig?

Du kan tilmelde dig HER.

Hvilke slags kunstværker bliver godkendt?

Vi sælger alle slags kunstværker. Men hvert kunstværk skal gennemgås og godkendes, før vi sælger det. Kunstværker, der skaber følelser, er ofte det, vi sælger mest af. Vi sælger både digitale og malerier, men vi godkender ikke kunstværker genereret med kunstig intelligens (AI).

Hvordan laver jeg en plakat (print-fil) ud fra mit kunstværk?

For at printe den bedst mulige plakat af dit kunstværk, har vi brug for en print-fil. Malerier kan scannes eller fotograferes for at skabe en digital kopi ved hjælp af software som Photoshop. Den digitale fil (uanset om det er en digital kopi af et maleri eller et digitalt kunstværk) skal eksporteres til en print-fil, der er kompatibel med vores inkjet-printere for at opnå det bedste resultat. Vi har lavet en grundig guide til “Sådan laver du en digital kopi af et maleri” og “Sådan eksporterer du en print-fil“.

Hvor mange kunstværker skal jeg bruge i min portefølje?

Generelt foreslår vi at uploade mindst 5 kunstværker til at begynde med. Dette vil gøre det mere interessant for vores kunder at udforske dit “univers”. Dette er dog ikke obligatorisk.

Hvor meget tjener jeg?

Du får 30% af salgsprisen ekskl. moms og afgifter. Du bestemmer selv prisen på dine plakater.

Hvordan indsender/uploader jeg et kunstværk?

Du uploader dit kunstværk online sammen med nogle grundlæggende oplysninger (titel, pris osv.). Vi har leveret en guide til eksport af din fil for at sikre den bedste printkvalitet, når vi udskriver den som plakat. Vi skal godkende enhver indsendt plakat, før vi kan sælge den. Her kan du læse vores guides til, “hvordan du laver en god digital kopi af et kunstværk“.

I hvilke størrelser og kvalitet trykker i plakaten?

Vi printer plakaten på professionelle inkjet-printere med højkvalitetspapir, der passer bedst til kunstværket. Du vælger de størrelser, du vil printe, men vi råder dig til at uploade dit kunstværk i en “A-størrelse”, da det er det mest populære, når det sælges som A4 (21×29,7 cm), A3 (29,7×42 cm) og A2 (42×59, 4 cm).

Ejer jeg rettighederne til mit kunstværk?

Ja. Du ejer alle rettighederne til dit kunstværk. Når du indsender en plakat, accepterer du, at vi kan sælge den som en plakat, men du kan stoppe salget til enhver tid.

Hvor sælger du plakaten?

Vi sælger den hos Kræss plakat- og designbutik i København (Danmark) og på Kræss webshop (dansk sprog) og Kræss x Purpleposter webshop (international).

Hvordan bliver jeg betalt?

Du får udbetalt hver måned ved bankoverførsel. Al din indtjening fra salg, der er 40 dage gamle (eller ældre), vil blive udbetalt.

Kan jeg følge mit salg?

Ja! Du får en konto, og du kan logge ind for at følge dit salg, popularitet og meget mere. Du får også besked via mail, hver gang du foretager et salg.

Hvad er Purpleposter?

Purpleposter er afdelingen af Kræss med fokus på kunstværker og plakater af uafhængige kunstnere, hvilket gør det muligt for kunstnere at printe deres kunstværker og nå ud til kunder globalt.

da_DKDanish