Byg en billedvæg – Den store billedvæg guide

Billedvæg Guide

Vi har lavet en lille guide til hvordan du kunne bygge din billedvæg. 

Læsetid: ca. 3 minutter 

At bygge en smuk billedvæg handler kort fortalt om at kombinere farver og stilarter som komplimenterer hinanden og at hænge plakaterne så de harmonerer på din væg og i dit rum.

Væg billeder der overordnet set giver dit øje ro, og resonere. Du skal højst sandsynligt kigge på der længe. 

Start med at placere plakaterne i midten og byg ud af: hvis du gerne vil have en løs kant og billedvæggen skal se “tilfældig” ud.

Start med at placere plakaterne i hjørnerne: hvis du gerne vil have “stram/fast” billedvæg.

Placer ikke mange plakater i samme farvenuancer ved siden af hinanden: Fordel farverne.

Brug forskellige størrelse plakater: Fordel størrelserne.

Brug forskellige rammer: Når du blander fordkellige rammer har du mulighed for at skabe mere dynamik. En enkelt farvet ramme blandt egetræ kan skabe er nyt rum. 

Vi vil ofte anbefale at du vælger en farve på rammen, som ikke dominerer billeder. Der gør sr billedet træder mere ud. Hvis udbryder blå ramme med blåt billede, kan det forsvinde lidt ind i sig selv. Men kan du lide det, så gå men det!

Lav adspredelse: du kan evt supplere din billedvæg med et vægtæppe eller plante med en organisk form. Plakaterne skal være nogenlunde ens.

Bland selv plakater: Prøv og leg med ideen om at benytte dig af plakater med forskellig trykmetoder: Bland fx risotryk, linoleumstryk og analogtryk.


God fornøjelse med din billedvæg

Med Kræss kan du bygge billedvægge i dit hjem online. Det er gratis og du kan bruge din telefon eller computer. Tilføj op til 10 plakater og rammer for hver væg. Start med en tom væg, tag et billede af din egen væg eller byg videre på vores eksisterende billedvægge.

Start din online billedvæg